Fåglar

Den här årstiden får Djurambulansen Stockholm extra många samtal om fåglar. Vi får många samtal om ”övergivna” djurungar i allmänhet men för tillfället handlar mycket om fåglar. För att djurambulansen ska komma och hämta en fågel eller annat djur – behöver vi ha en mottagare, t ex en djurklinik eller en viltrehab. Det är upphittaren – dvs du som hittat/fångat in fågeln/djuret – som kontaktar t ex djurkliniken, som i sin tur avgör om de anser att en akuttransport behövs.

Om akuttransport behövs hämtar vi fågeln/djuret och kör den till t ex djurkliniken. Eftersom vår djurambulans bland annat kör akuttransporter till och mellan djursjukhus är det en steril miljö, vilket innebär att djurambulansen inte kan komma och hämta avlidna fåglar/djur.

Alla vi som arbetar hos Djurambulansen Stockholm är volontärer, dvs vi får inte betalt och vi gör det här vid sidan av våra ordinarie arbeten. //Webmaster

Djurambulansen Stockholm
Djurambulansen Stockholm

Leave a Reply