Om oss

Djurambulansen Stockholm är en ideell organisation som värnar om djur. 1 oktober 2012 började vår djurambulans rulla i Stockholms län. Det finns ett stort behov av hjälpinsatser för djur, och deras ägare, att snabbt komma till veterinärklinik/djursjukhus.

Vi blir ständigt fler medlemmar och det hjälper oss, att hjälpa fler djur och djurägare. Det är medlemsavgifter, våra samarbetspartners och gåvor som gör det möjligt för oss att driva vår verksamhet.

Vi har idag en (1) ambulans som täcker hela Stockholms län. Vår vision är att ha två ambulanser.

Vi har tillstånd för alla husdjur, inga klövdjur och djur uppfödda för livsmedel.
Vid behov av transport av till exempel hästar, har vi ett samarbete med Haninge Hästtransporter, som kan hjälpa till.

 

Vår djurambulans

Transportfordonet är en humanambulans, ombyggd och anpassad för husdjurstransporter. Vi är självklart godkända av Länsstyrelsen och Jordbruksverket. Vi kan ta med tre passagerare då vi har två  bältade sittplatser i vårdhytten, till exempel matte/husse samt vårdande veterinär eller en av oss.

I djurambulansen har vi bland annat material för omläggningar, skenor för eventuella fraktur, håvar, burar och flera bårar om djuret är så pass skadad/sjuk att den inte bör stå/gå själv. Vi har även övervakningskamera i vårdhytten.

 

Vår kompetens

Vi har alla någon form av djurutbildning, minst första hjälpen för djur. I övrigt finns det kompetens som djurvårdare och/eller gedigen erfarenhet av djur. Några av oss har även någon form av humansjukvårdsutbildning, vilket är en fördel då vi har mycket kontakt med människor.

Vi ser till att utbilda oss kontinuerligt, främst inom Första Hjälpen för både djur och människor.
Vi går även utbildningar i djurbeteende, krissituationer med mera, eftersom vi aldrig vet vad vi kan stöta på för situationer.

 

Varför finns vi?

Vi såg att det fanns ett stort behov av hjälpinsatser för djur och deras ägare att snabbt komma till veterinärklinik/djursjukhus. Det finns djurägare som inte har egen bil eller körkort och det är få taxibolag som tar djur i sina bilar.

Vad gör du om ditt djur blir sjukt/skadat och det inte finns någon i din närhet som kan hjälpa dig med transport till djursjukhus/veterinär? Eller, om du inte själv kan köra bil, av olika anledningar?
Du bör undvika att själv köra bil med ditt skadade djur. Om du själv är orolig, kanske du inte kan framföra fordonet på ett säkert sätt.

 

Vid akut hjälp ring Djurambulansen Stockholm 08 – 588 03 112